UMSH dhe Botimet Toena, promovojnë librin “Me Papandreun në Evropë”, të Theodhoros Pangallos

Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë dhe Botimet Toena, organizuan  ceremoninë e promovimit të librit “Me Papandreun në Europë”, të një prej personaliteteve më të njohura në politikën greke,Theodhoros Pangallos .Ish-zëvendëskryeministër i qeverisë së Greqisë, ish-ministër i Punëve të Jashtme, ish-ministër i Transporteve dhe Komunikacionit, ish-ministër i Kulturës, ish-deputet i Atikës, Pangallos po zhvillon një vizitë disa ditore në Tiranë. Në ceremoninë e organizuar nderoi me pjesëmarrjen e tij Presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Ilir Meta. Dhjetra politikanë, publicistë e diplomatë ishin  të pranishëm gjatë kësaj ceremonie. Vetë autori, Thedhoros Pangallos u shpreh se periudha për të  cilën flet libri  është e një rëndësie përcaktuese për integrimin e Greqisë në familjen europiane dhe për ekzistencën e ngrehinës europianeNë panel referuan për librin, Themeluesi i Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë,  Akademik Prof. Dr. Anastas Angjeli,Irena Toçe drejtoreshë e Shtëpisë Botuese Toena. Besnik Mustafaj, ish Ministër i Jashtëm.. “ Libri “Me Papandreun në Europë” është në fakt rrëfimi i një miqësie të gjatë, shpesh dinamike mes autorit dhe protagonistit. Në të janë renditur ngjarje, personazhe, të thëna dhe të pathëna, hamendje dhe vërtetime, të cilat na shfaqin një tablo komplekse të një epoke dhe të një vendi si Greqia, që shkojnë përtej jetës individuale të një lideri vendimtar dhe frymëzues si Andrea Papandreu. Krahas përshkrimit të veprës dhe kontributit politik të Papandreut, ky libër është në thelb edhe një rrrëfim personal i autorit, duke e rritur ndjeshëm peshën intelektuale dhe njerëzore të kësaj biografie të dyfishtë”, u shpreh Akademik, Prof. Dr Anastas Angjeli në fjalën e tij. Referuesit e tjerë duke vlerësuar librin, theksuan se ai  është një reflektim mbi të shkuarën e vetë autorit. Në  tablonë e  ngarkuar, të ngjeshur me zhvillime dhe ndryshime rrënjësore politike, ekonomike dhe sociale Theodhoros Pangalos ka lënë gjurmët e tij.

.

 

 

 

UMSH i akordon titullin “Doktor Honoris Causa”, ish Zv. Kryeministrit të Greqisë, Theodhoros Pangallos


Mesazhi i Pangallos në Tiranë : Të drejtat e njeriut  janë fuqi për pakicat

Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë i akordoi  sot,  titullin “Doktor Honoris Causa” z. Theodhoros Pangallos me motivacionin:“ Për kontribut të shquar në zhvillimet e proceseve demokratike dhe perspektivën europiane të Greqisë, mbështetjes për Shqipërinë në avancimin e proceseve demokratike dhe perspektivës së saj europiane dhe mbarëvajtjen e marrëdhënieve të bashkëpunimit dhe të mirëkuptimit ndërmjet dy vendeve dhe dy popujve tanë ”.Presidenti i nderit i Akademik Prof. Dr. Anastas Angjeli, gjatë ceremonisë së organizuar për dhënien e këtij titulli , u shpreh se   Theodhoros Pangalos është pa dyshim mishërimi i qytetarit dhe intelektualit të angazhuar që jep betejat e tij të përditshme për barazi dhe drejtësi sociale. Për një shoqëri më të drejtë, më të hapur, më multikulturore më progresiste dhe solidare.  Njëkohësisht është dhe mishërimi i qenies politike, që nuk ndryshon bindjet dhe kozmoteorinë  e tij në momentin që gjendet në pozicione drejtuese.” Shpreh mirënjohjen e thellë për kontributin e shquar të Theodoros Pangallos dhe me bindje të plotë them se jo vetëm vendi ynë ka nevojë për miq dhe mbështetës të tillë në Europë, por edhe vetë Europa ka nevojë për intelektualë të tillë që punojnë dhe veprojë pa rreshtur për ta bërë rajonin tonë dhe njëkohësisht Europën një hapësirë të përbashëkët të kulturës, prosperitetit, bashkëpunimit dhe solidaritetit”, u shpreh Akademik Prof. Dr. Anastas Angjeli. Ish Zv. Kryeministri i Greqisë z. Theodhoros Pangallos, pas akordimit të këtij titulli dha një mesazh për të gjithë të pranishmit në ceremoni. “Mos lejoni askënd t’ju mohojë të drejtën e fjalës, sado që të përpiqet t’ju thotë se këtë e bën në emër të një ideje apo një ideje tjetër. Dhe mos harroni se të drejtat e njeriut nuk janë bërë për shumicat, janë fuqi dhe duhet të veprojnë për pakicat”, u shpreh Pangallos.

 

 

 

 

Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë dhuron gjak për fëmijët talasemikë


Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë dhuron gjak për fëmijët talasemikë. Nën sloganin “Dhuro  gjak, shpëto jetë”, dhjetra studetë e pedagogë u bashkuan dje duke  kryer këtë akt  human. Për të 6-tin vit rradhazi Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë, është pjesë e nismës për dhurimin vullnetar të gjakut duke dhënë kontributin e tij për të gjithë ata persona që kanë nevojë. Sensibilizimi i të rinjve  dhe përgjegjësia sociale mbeten kryefjalë në filizofinë me të cilën funksionon dhe rritet cdo ditë Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë. Këtë vit dhurimi i gjakut u krye së bashku me “Fundjavë ndryshe” si dhe Qendrën Kombëtare të Dhurimit të gjakut. Të dhurosh gjak do të thotë që pa të kushtuar asgjë, mund të shpëtosh jetën e dikujt dhe ky është misioni më fisnik dhe human që ka secili prej nesh. Nga ana tjetër të dhurosh gjak, do të thotë të informohesh për një sërë benefitesh që ka ky proces për organizmin. Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë, do të vijojë t’i bashkohet kauzave dhe nismave sociale që përfshijnë dhe sensibilizojnë të rinjtë. 


Call for expression of interest for Experts

Mesdheu Center

Call for expression of interest for Experts

 

Date: 05.05.2018

Program priority

Innovative and smart region

Programme priority specific objective

Support the development of a regional innovation system for the Adriatic-Ionian area

Project acronym

FUTURE 4.0

Project title

ManuFactUring educaTion and training governance model for IndUstry 4.0 in the Adriatic-Ionian aREa

Project number

294

Name of the lead partner organisation in original language

Regione del Veneto

Name of the lead partner organisation in English

Veneto Region

Project partners

Confindustria Veneto SIAV S.p.A.

Politecnico di Bari

Επιμελητήριο Αχαΐας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Primorsko-goranska županija

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë

Qendra “Mesdheu”

Project duration

24 months 0 days

 

PROJECT INFO

FUTURE 4.0 project aims at supporting competent regional and national administrations to understand the impact of the technogical megatrends on the shipyard and logistics industry through the Technological Roadmapping tool; consequently to design a suitable Industry 4.0 Smart Learning Model to be tested by the Local Action Plans with companies and stakeholders in each territory. The development of functional and potentially complementary knowledge and technology transfer concepts for the uptake of innovative emerging technology in manufacturing SMEs across the area covered by FUTURE 4.0 will lead to an

effective creation of framework conditions for advanced manufacturing. The conceptual design of future human capital policies, based on the identification of technology trends and the related competences and skills, will support this aim. The project will embed EUSAIR common industrial sectors and satellite activities as blue technologies, where transnational cooperation is essential to develop a critical mass. FUTURE 4.0 arises from the identified need to enhance a valuable regional cooperation network, involving stakeholders with a participatory approach, to design collaborative governance model to foster knowledge and technology transfer on Industry 4.0, to promote industrial policies and methodologies towards the Factory of Future professional standards. Thus it endorses a new approach to Smart Learning, integrating education, research and innovation (the three drivers of knowledge-based society - EC 2010) as a key to reduce the innovation gap between the most performing EU Countries and the project countries. An effective and integrated governance model will favour and stimulate the design and spreading of new manufacturing business models, based on the technological megatrends and RIS3,focused on supporting the fully application of the smart manufacturing related technologies and productive processes.

 

 

SCOPE OF SPECIFIC WORK

1. WP2. Smart Industrial Change, Technologies and Future Jobs (P1 and P2)

a. On-desk analysis and reporting (qualitative and quantitative analysis) This will be an analysis of the impact set by the Industry 4.0 paradigm shift: definition of the technological trends in Albania and each subsector defined (Technological RoadMap).  

Timeline: 15.05.2018 – 15.06.2018

 

b. Identification of 6 Professional Profiles in each region which will be impacted by the industrial change. This will be a Report on regional professional Profiles (existing and emerging), according to existing repositories and interview with at least 5 relevant companies in Albania)

Timeline 15.06.2017 – 15.08.2018

2. WP5 Communication: Preparation of a draft partner project communication and dissemination plan, along with the designing of several activities to involve local stakeholders and facilitate their direct contribution to project outputs in Albania

Timeline: 15.05.2017 – 15.06.2017

.

 

Type of expertise requested

Mesdheu Center is partner in the FUTURE 4.0 projects and is hereby launching a call for experts to be submitted under the Work Package 2 and Work package 5.

We are looking for the following types of experts:

Profile A for the WP2. Smart Industrial Change, Technologies and Future Jobs (P1 and P2) experienced in project management in business technology environment, working in innovation with research expertise in innovation systems in conducting in-depth interviews, ability to transcribe interviews use and analysis of secondary quantitative data; good knowledge of English; ability to write up study and draw conclusions;

Profile B WP5 Communication –experienced in drafting communication strategies, background and years of expertise in written media; Dissemination materials; potential Communication scenarios; - project branding.

 

Documents for expression of interest

Interested applicants are requested to read carefully the call for applications/structure available below.

Applications shall contain the following documents:

Curriculum Vitae (in English) dated and signed;

A copy of a valid Identification Document;

A cover letter dated and signed, describing briefly the experience, qualifications, skills and motivation to perform the tasks for which the application is submitted

 

To be sent by May 10, 2018

TO: Sonila Nikolla/ project coordinator ADRION FUTURE 4.0

Universiteti Mesdhetar I Shqiperise

Blv. Gjergj Fishta, Nr 53

Tirane, Shqiperi