Home > Students > Alumni

Mblidhet UMSH ALUMNI, sot ish studentët të punësuar   në administratë e  institucione private

 

 

 

Dikur studentë të Universitetit Mesdhetar, sot mbajnë pozicione të rëndësishme në administratë dhe institucione private. Gjithçka, nisi falë dijes së marrë në auditorët e UMSH.  Me krenari dhe mirënjohje ndaj tyre, u organizua  aktiviteti me studentët e diplomuar ndër vite në programete studimit master në tre fakultete.  UMSH ALUMNI kanë  qenë studentë të UMSH në Fakultetin e Shkencave Ekonomike, Fakultetin e Shkencave Juridike dhe  Marrëdhënieve Ndërkombetare dhe Fakultetin e Shkencave Politike dhe Psikosociale. Studentë të cilët kanë fituar mobilitet në studimet e tyre brenda dhe jashtë vendit në ciklin e tretë të studimeve ose gjatë të njëjtit cikël. Studentët  Alumni  ndanë me pjesëmarrësit eksperiencën e tyre  në  UMSH dhe pas saj duke theksuar se kurrikulat në  dhe praktikat mësimore të kryera ndër vite në UMSH  i kanë dhënë vlerë diplomës  së tyre duke i aftësuar sicc duhet për t’u përshtatur me tregun e punës.  Drejtuesit e Universitetit Mesdhetar shprehën vlerësime  për arritjet e këtyre të rinjve duke I nxitur ata të vijojnë  të  kualifikohen, pasi vetëm me edukim dhe diploma cilësore  do mund të ketë  jo vetëm punësim të sigurtë për ta, por edhe profesionalizëm në kohë të gjatë. Fuqizimi i rrjetit Alumni ka rol të rëndësishëm në forcimin e lidhjeve të UMSH me tregun e punës, duke e integruar këtë në hartimin e programeve të reja të studimit. Profesionistët në karrierë u vlerësuan me Çertifikatë Merite nga Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë.

 

 

 

FACULTIES

Faculty of Economic Sciences

The Faculty of Economic Sciences prepares young economists with fundamental theoretical concepts in economics, finance, accounting, business, law, as well as the essential practical skills required for economists, managers, financiers, bankers, accountants.

Faculty of Law and Human Sciences

The Faculty of Law and Human Sciences prepares individuals for careers as lawyers, political scientists, diplomats, and communication specialists. It provides them with the necessary theoretical foundation and practical knowledge to effectively navigate the challenges of the justice system and international relations within the country.

Faculty of Informatics

The Faculty of Informatics, both physically and virtually, is dedicated to the latest advancements in computer science, systems, and development technologies. In an era of rapid technological progress, the academic curriculum keeps pace with the support of highly qualified faculty members. Teachers and students collaborate on joint projects, pooling their efforts to achieve outstanding results.

Faculty of Medical Sciences

The Faculty of Medical Sciences is an ambitious endeavor of MUA aimed at enhancing the country's medical capabilities. As with every step taken towards achieving excellence, MUA has enlisted the expertise of renowned professors in the relevant fields for the new faculty. By designing programs aligned with the best practices in Europe, MUA ensures the present and future safety of its students.

Some important numbers

 • 35+

  Programmes

 • 150+

  Professors

 • 3500+

  Students

 • 85%

  Employment