Home > News > Events > Events 2018

UMSH kualifikohet në gjysmëfinalen e konkursit për të drejtat e njeriut

 

Studentët e UMSH, përfaqësuan denjësisht Fakultetin e Shkencave Juridike dhe Marrëdhënieve Ndërkombetare duke u kualifikuar në gjysm finalen e konkursti të organizuar nga Qendra Europiane dhe Civil Right Defenders. Për të pestin vit radhazi konkursi “Moot Court Competition - Albania 2018” organizohet me studentët e fakulteteve të drejtësisë në rang vendi. Qëllimi i kësaj inciative është të ndihmojë studentët të vendosin në praktikë dhe të thellojnë më tej njohuritë e tyre në fushën e të drejtave të njeriut, veçanërisht mbi Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut (KEDNJ) dhe jurisprudencën e Gjykatës së Strasburgut. Universiteti Mesdhetar i Shqiperise, Fakulteti i Shkencave Juridike dhe Marrëdhënieve Ndërkombetare mori pjese për herë të tretë në këtë konkurs. Nën udhëheqjen e pedagogut të UMSH, Dr/proc. Arben Prifti studentët e perzgjedhur, arritën të grumbullojnë 77 pikë. Në këtë aktivitet te rëndësishëm, në nivel kombëtar në fushën e Konventës për të drejtat e njeriut studentet pjesëmarrëse: Eva Ballushi, Klodiana Gjonaj, Joana Xhafa, Sofjela Boga, Kostandina Idrizaj, dhe Sara Senja, kanë përgëzimet e UMSH për punën me pasion e këmbëngulje, për një muaj dhe për paraqitjen dinjitoze dhe shembullore të tyre para Gjykatës kompetente.

FACULTIES

Faculty of Economic Sciences

The Faculty of Economic Sciences prepares young economists with fundamental theoretical concepts in economics, finance, accounting, business, law, as well as the essential practical skills required for economists, managers, financiers, bankers, accountants.

Faculty of Law and Human Sciences

The Faculty of Law and Human Sciences prepares individuals for careers as lawyers, political scientists, diplomats, and communication specialists. It provides them with the necessary theoretical foundation and practical knowledge to effectively navigate the challenges of the justice system and international relations within the country.

Faculty of Informatics

The Faculty of Informatics, both physically and virtually, is dedicated to the latest advancements in computer science, systems, and development technologies. In an era of rapid technological progress, the academic curriculum keeps pace with the support of highly qualified faculty members. Teachers and students collaborate on joint projects, pooling their efforts to achieve outstanding results.

Faculty of Medical Sciences

The Faculty of Medical Sciences is an ambitious endeavor of MUA aimed at enhancing the country's medical capabilities. As with every step taken towards achieving excellence, MUA has enlisted the expertise of renowned professors in the relevant fields for the new faculty. By designing programs aligned with the best practices in Europe, MUA ensures the present and future safety of its students.

Some important numbers

 • 35+

  Programmes

 • 150+

  Professors

 • 3500+

  Students

 • 85%

  Employment