Home > News > Events > Events 2018

Vota e emigrantëve, Studentët e UMSH në Interpelancë me Ministrin e Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko.

Studentët e Fakultetit të Shkencave Psikologjike, Sociale dhe Politike dhe Fakultetit Juridik dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare nën drejtimin e lektorit Emilio Çika ishin iniciatorë për thirrjen në Interpelancë të Ministrit të Shtetit për Diasporën, Z. Pandeli Majko me tematikë ” E drejta e votës së shtetasve shqiptarë jashtë atdheut”. Fokusi i interpelancës së kërkuar nga studentët ishte e drejta e votës, garantimi i së drejtës së votës së shtetasve shqiptarë jashtë atdheut si një çështje me rëndësi për diasporën shqiptare por edhe për vetë shtetin shqiptar. Gjatë bashkëbisedimit u vlerësua se Shqipëria nuk është ende gati për garantimin e të drejtës së votës për diasporën shqiptare dhe se po punohet kryesisht me bazën ligjore për të drejtën e votës. Lidhur me këtë argument, studentët e UMSH, ngritën një sërë pyetjesh për Ministrin Majko, duke u fokusuar në masat që janë marrë nga ana e Komisionit të Reformës Zgjedhore apo institucione të tjera përgjegjëse, ku është bazuar hartimi i dokumentit të depozituar nga ana e Ministrit të Shtetit pë Diasporën lidhur me votimin e shtetasve shqiptarë jashtë vendit, të drejtën e votës dhe kombinimin e saj me të drejtën e përfaqësimit, konsultimet me komunitetet e Diasporës në vende të ndryshme, qëndrimin e opozitës dhe çfarë lëshimesh apo korrigjimesh është gati të bëjë Qeveria në mënyrë që të sigurojë edhe mbështetjen e opozitës, garancinë se ky proces do të jetë transparent dhe a do të jetë një vlerë e shtuar për zgjedhjet ne Shqipëri etj.

 

FACULTIES

Faculty of Economic Sciences

The Faculty of Economic Sciences prepares young economists with fundamental theoretical concepts in economics, finance, accounting, business, law, as well as the essential practical skills required for economists, managers, financiers, bankers, accountants.

Faculty of Law and Human Sciences

The Faculty of Law and Human Sciences prepares individuals for careers as lawyers, political scientists, diplomats, and communication specialists. It provides them with the necessary theoretical foundation and practical knowledge to effectively navigate the challenges of the justice system and international relations within the country.

Faculty of Informatics

The Faculty of Informatics, both physically and virtually, is dedicated to the latest advancements in computer science, systems, and development technologies. In an era of rapid technological progress, the academic curriculum keeps pace with the support of highly qualified faculty members. Teachers and students collaborate on joint projects, pooling their efforts to achieve outstanding results.

Faculty of Medical Sciences

The Faculty of Medical Sciences is an ambitious endeavor of MUA aimed at enhancing the country's medical capabilities. As with every step taken towards achieving excellence, MUA has enlisted the expertise of renowned professors in the relevant fields for the new faculty. By designing programs aligned with the best practices in Europe, MUA ensures the present and future safety of its students.

Some important numbers

 • 35+

  Programmes

 • 150+

  Professors

 • 3500+

  Students

 • 85%

  Employment