Home > News > Events > Events 2017

Prezantim i librit Matematika në Ekonomi nga Alqi Angjeli

 

 

 

Prezantim i librit Matematika në Ekonomi nga Alqi Angjeli. Ishin të pranishëm anëtarë të akademisë së shkencave, lektore dhe studentë të Fakultetit të Ekonomisë, të Universitetit Mesdhetar.

Në fjalën e tij autori u shpreh se: jam munduar të sjell një model të ri të matematikes se aplikuar në ekonomi duke marre parasysh modelet mw të mira të universiteteve të ShBA ku dhe une jetoj dhe jap mësim në disa prej tyre.
Akademik Anastas Angjeli u shpreh se Mesdhetari duke mbështetur botimin e këtij libri dhe bërë pjesë e kurrikulës së universitetit ka synuar edhe këtë herë të lidhë pjesën akademike me tregun e punës për ti mundësuar studentëve punësim dhe rezultate.
Dekani i Fakultetit të Ekonomisë Prof. Alqi Naqellari në fjalën e tij përmendi vështirësinë për të sjelle një libër të tille për vete kushtet e sotme dhe për ndryshimet e mëdha që kane ndodhur në ekonomi dhe që ky libër i përshatet më së miri kërkesave të kohës.

FACULTIES

Faculty of Economic Sciences

The Faculty of Economic Sciences prepares young economists with fundamental theoretical concepts in economics, finance, accounting, business, law, as well as the essential practical skills required for economists, managers, financiers, bankers, accountants.

Faculty of Law and Human Sciences

The Faculty of Law and Human Sciences prepares individuals for careers as lawyers, political scientists, diplomats, and communication specialists. It provides them with the necessary theoretical foundation and practical knowledge to effectively navigate the challenges of the justice system and international relations within the country.

Faculty of Informatics

The Faculty of Informatics, both physically and virtually, is dedicated to the latest advancements in computer science, systems, and development technologies. In an era of rapid technological progress, the academic curriculum keeps pace with the support of highly qualified faculty members. Teachers and students collaborate on joint projects, pooling their efforts to achieve outstanding results.

Faculty of Medical Sciences

The Faculty of Medical Sciences is an ambitious endeavor of MUA aimed at enhancing the country's medical capabilities. As with every step taken towards achieving excellence, MUA has enlisted the expertise of renowned professors in the relevant fields for the new faculty. By designing programs aligned with the best practices in Europe, MUA ensures the present and future safety of its students.

Some important numbers

 • 35+

  Programmes

 • 150+

  Professors

 • 3500+

  Students

 • 85%

  Employment