Home > News > Events > Events 2017

Ndarja cmimit "Mesdhetari" në mbështetje të artistëve

 

 

 

 

Themeluesi i Universitetit Mesdhetar, Pr.Dr. Anastas Angjeli i dorëzoi sot regjizores së re kosovare Donjeta Hyseni, çmimin “Mesdhetari”, akorduar në mbështetje të artistëve të rinj, pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit (International Open Air Film Festival).Në ceremoninë e organizuar për këtë qëllim, merrnin pjesë edhe personalitete të njohur të artit dhe kinematografisë, si aktorja e njohur, Tinka Kurti, poetja dhe shkrimtarja Natasha Lako , artistët Luan Zhegu dhe Kozma Dushi, ekspertja e komunikimit Mirela Oktrova dhe drejtori i Dea Film.” Ndonëse nuk është i profilit të artit , Universitetit Mesdhetar nuk i ka munguar asnjëherë vëmendja dhe dashuria për artin. Dy janë mënyrat sesi ne inplikojmë universitetin tonë në art. Kemi një program studimi Master për menaxhimin e artit i cili ka për qëllim menaxhimin institucioneve të artit, gjë e rrallë në fakt në universitetet private. Kemi nxjerrë disa studentë në këtë program “,u shpreh themeluesi i Universiteti Mesdhetar. Sipas tij, mënyra tjetër ka të bëjë me një program ekstrakurikular që është Kinemaja Politike. Kinemaja Politike organizohet prej disa vitesh në Universitetin Mesdhetar,duke qenë mjaft interaktive për studentët. “Përmes Kinemasë politike ne zgjedhim të shfaqim një film sipas një tematike të caktuar e më pas nisim fillojmë një debat , kryesisht nga studentët e shkencave politike.Në këtë kontekst ne jemi mbështetës të iniciativave që promojnë të rinjtë përmes artit, siç është edhe festivali i Filmit organizuar në Butrint”, u shpreh z. Angjeli. Është viti i dytë që Universiteti Mesdhetar bëhet pjesë e Festivalit të Filmit . Vitin e kaluar u përfaqësua me një juri studentësh. Këtë vit për herë të parë u akordua çmimi “Mesdhetari”, i cili iu dorëzua regjizores kosovare. Në këtë festival është vlerësuar fakti që një universitet i cili nuk ka profil arti mbështet artistët e rinj.

FACULTIES

Faculty of Economic Sciences

The Faculty of Economic Sciences prepares young economists with fundamental theoretical concepts in economics, finance, accounting, business, law, as well as the essential practical skills required for economists, managers, financiers, bankers, accountants.

Faculty of Law and Human Sciences

The Faculty of Law and Human Sciences prepares individuals for careers as lawyers, political scientists, diplomats, and communication specialists. It provides them with the necessary theoretical foundation and practical knowledge to effectively navigate the challenges of the justice system and international relations within the country.

Faculty of Informatics

The Faculty of Informatics, both physically and virtually, is dedicated to the latest advancements in computer science, systems, and development technologies. In an era of rapid technological progress, the academic curriculum keeps pace with the support of highly qualified faculty members. Teachers and students collaborate on joint projects, pooling their efforts to achieve outstanding results.

Faculty of Medical Sciences

The Faculty of Medical Sciences is an ambitious endeavor of MUA aimed at enhancing the country's medical capabilities. As with every step taken towards achieving excellence, MUA has enlisted the expertise of renowned professors in the relevant fields for the new faculty. By designing programs aligned with the best practices in Europe, MUA ensures the present and future safety of its students.

Some important numbers

 • 35+

  Programmes

 • 150+

  Professors

 • 3500+

  Students

 • 85%

  Employment