Home > News > General notices

Universiteti Mesdhetar jep ndihmë financiare deri në 20 mijë lekë për 30 familje të prekura nga COVID.

Themeuesi Anastas Angjeli: Solidaritet për familjet në nevojë.Bashkë mund të përballojmë këtë situatë të vështirë.

Duke treguar solidaritet dhe mbi parimin e përgjegjësisë sociale e cila ka udhëhëqur që prej krijimit të tij Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë, 30 familje të prekura nga Covid 19 do të përfitojnë ndihmë financiare. Me rekomandim të themeluesit të Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, Anastas Angjeli,  Bordi i Administrimit të UMSH, vendosi sot akordimin e kësaj ndihme. “Të ofrohet ndihma financiare për banorët e Bashkisë Gramsh, të prekur nga virusi Covid – 19, prej datës 1 Tetor deri më 31 Dhjetor 2020, sipas listës bashkëlidhur këtij vendimi, në kuotën 15 mijë – 20 mijë lekë”, thuhet në vendimin e Bordit të Administrimit të Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë. Gjatë mbledhjes së zhvilluar sot, themeluesi i UMSH, Anastas Angjeli u shpreh se në këtë periudhë të vështirë pandemie ccdo institucion dhe individ duhet të dëshmojë solidaritet për t’i ardhur në ndihmë personave që kanë nevojë. “Ne duhet të tregojmë përballë kësaj situate se udhëhiqemi nga një frymë bashkëpunimi e cila jetën e njeriut e ka gjënë më të rëndësishme. Kjo ndihmë që u akordua sot, është një ndihmë jo e vogël për ato familje në nevojë. Ne të gjithë bashkë duhet të tregojmë se do të jemi mbështetje për njëri -tjetrin duke mos lënë askënd vetëm në këtë situatë të vështirë. Të bashkuar do të mund të kapërcejmë këtë sfidë”, u shpreh themeluesi i Universitetit Mesdhetar Anastas Angjeli. Administrata e UMSH,  Bashkia Gramsh dhe DSHPA Gramsh do kordinojnë veprimet për realizimin në praktikë  të kësaj nisme.

FACULTIES

Faculty of Economic Sciences

The Faculty of Economic Sciences prepares young economists with fundamental theoretical concepts in economics, finance, accounting, business, law, as well as the essential practical skills required for economists, managers, financiers, bankers, accountants.

Faculty of Law and Human Sciences

The Faculty of Law and Human Sciences prepares individuals for careers as lawyers, political scientists, diplomats, and communication specialists. It provides them with the necessary theoretical foundation and practical knowledge to effectively navigate the challenges of the justice system and international relations within the country.

Faculty of Informatics

The Faculty of Informatics, both physically and virtually, is dedicated to the latest advancements in computer science, systems, and development technologies. In an era of rapid technological progress, the academic curriculum keeps pace with the support of highly qualified faculty members. Teachers and students collaborate on joint projects, pooling their efforts to achieve outstanding results.

Faculty of Medical Sciences

The Faculty of Medical Sciences is an ambitious endeavor of MUA aimed at enhancing the country's medical capabilities. As with every step taken towards achieving excellence, MUA has enlisted the expertise of renowned professors in the relevant fields for the new faculty. By designing programs aligned with the best practices in Europe, MUA ensures the present and future safety of its students.

Some important numbers

 • 35+

  Programmes

 • 150+

  Professors

 • 3500+

  Students

 • 85%

  Employment