Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2017

Ndarja cmimit "Mesdhetari" në mbështetje të artistëve

 

 

 

 

Themeluesi i Universitetit Mesdhetar, Pr.Dr. Anastas Angjeli i dorëzoi sot regjizores së re kosovare Donjeta Hyseni, çmimin “Mesdhetari”, akorduar në mbështetje të artistëve të rinj, pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit (International Open Air Film Festival).Në ceremoninë e organizuar për këtë qëllim, merrnin pjesë edhe personalitete të njohur të artit dhe kinematografisë, si aktorja e njohur, Tinka Kurti, poetja dhe shkrimtarja Natasha Lako , artistët Luan Zhegu dhe Kozma Dushi, ekspertja e komunikimit Mirela Oktrova dhe drejtori i Dea Film.” Ndonëse nuk është i profilit të artit , Universitetit Mesdhetar nuk i ka munguar asnjëherë vëmendja dhe dashuria për artin. Dy janë mënyrat sesi ne inplikojmë universitetin tonë në art. Kemi një program studimi Master për menaxhimin e artit i cili ka për qëllim menaxhimin institucioneve të artit, gjë e rrallë në fakt në universitetet private. Kemi nxjerrë disa studentë në këtë program “,u shpreh themeluesi i Universiteti Mesdhetar. Sipas tij, mënyra tjetër ka të bëjë me një program ekstrakurikular që është Kinemaja Politike. Kinemaja Politike organizohet prej disa vitesh në Universitetin Mesdhetar,duke qenë mjaft interaktive për studentët. “Përmes Kinemasë politike ne zgjedhim të shfaqim një film sipas një tematike të caktuar e më pas nisim fillojmë një debat , kryesisht nga studentët e shkencave politike.Në këtë kontekst ne jemi mbështetës të iniciativave që promojnë të rinjtë përmes artit, siç është edhe festivali i Filmit organizuar në Butrint”, u shpreh z. Angjeli. Është viti i dytë që Universiteti Mesdhetar bëhet pjesë e Festivalit të Filmit . Vitin e kaluar u përfaqësua me një juri studentësh. Këtë vit për herë të parë u akordua çmimi “Mesdhetari”, i cili iu dorëzua regjizores kosovare. Në këtë festival është vlerësuar fakti që një universitet i cili nuk ka profil arti mbështet artistët e rinj.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim