Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2020

UMSH në ndihmë të pedagogëve dhe studentëve të prekur nga tërmeti

 

     
 

Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë do të ofrojë ndihmë dhe mbështetje për pedagogët dhe studentët të cilët janë prekur nga tërmeti i datës 26 nëntor. Grupi i punës i ngritur menjëherë pas ngjarjes ka grumbulluar gjatë gjithë këtyre ditëve informacione mbi stafin akademik të cilit i janë dëmtuar shtëpitë si dhe të gjithë studentët dhe familjarët e tyre.  Janë  më shumë se 5 pedagogë  të cilëve u janë dëmtuar seriozisht banesat dhe dhjetra studentë të cilët gjithashtu janë prekur nga tërmeti shkatërrues. Në solidaritet të plotë me ta, deri në fund të kësaj jave do të përfundojë grumbullimi i informacionit duke vendosur në vijim për ndihmën konkrete që do të ofrohet për seciilin prej tyre. Drejtuesit e UMSH-së në mbledhjen e sotme bënë me dije se fakultetet e UMSH-së, veçanërisht ai i Shkencave Psikosociale, vënë në dispozicion stafet e tyre për tu ardhur në ndihmë jo vetëm studentëve tanë, por edhe familjeve të tjera të prekur nga tërmeti. Gjatë këtyre ditëve janë kontaktuar pjesa më e madhe e studentëve tanë, ngase nuk është marrë informacioni i plotë për mbi 3000 studentë që janë sot pjesë e UMSH-së dhe 150 pedagogët e tij. Për këtë arsye UMSH, u bën thirrje të gjithë studentëve që kanë pësuar dëme nga tërmeti, të kontaktojnë në  nr e telefonit: 
0696228401/0698875788 si dhe adresën e email : [email protected] . Ne vijim në vartësi të këtyre dëmeve, Bordi I UMSH-së do të  vendosë konkretisht për trajtimin e këtyre studentëve deri në shkarkimin e plotë të detyrimeve financiare ndaj Universitetit.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim