Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2018

UMSH kualifikohet në gjysmëfinalen e konkursit për të drejtat e njeriut

 

Studentët e UMSH, përfaqësuan denjësisht Fakultetin e Shkencave Juridike dhe Marrëdhënieve Ndërkombetare duke u kualifikuar në gjysm finalen e konkursti të organizuar nga Qendra Europiane dhe Civil Right Defenders. Për të pestin vit radhazi konkursi “Moot Court Competition - Albania 2018” organizohet me studentët e fakulteteve të drejtësisë në rang vendi. Qëllimi i kësaj inciative është të ndihmojë studentët të vendosin në praktikë dhe të thellojnë më tej njohuritë e tyre në fushën e të drejtave të njeriut, veçanërisht mbi Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut (KEDNJ) dhe jurisprudencën e Gjykatës së Strasburgut. Universiteti Mesdhetar i Shqiperise, Fakulteti i Shkencave Juridike dhe Marrëdhënieve Ndërkombetare mori pjese për herë të tretë në këtë konkurs. Nën udhëheqjen e pedagogut të UMSH, Dr/proc. Arben Prifti studentët e perzgjedhur, arritën të grumbullojnë 77 pikë. Në këtë aktivitet te rëndësishëm, në nivel kombëtar në fushën e Konventës për të drejtat e njeriut studentet pjesëmarrëse: Eva Ballushi, Klodiana Gjonaj, Joana Xhafa, Sofjela Boga, Kostandina Idrizaj, dhe Sara Senja, kanë përgëzimet e UMSH për punën me pasion e këmbëngulje, për një muaj dhe për paraqitjen dinjitoze dhe shembullore të tyre para Gjykatës kompetente.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim