Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2021

Zhvillohet Workshopi mbi Lirinë e Medias në Shqipëri

U zhvillua sot në Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë, workshopi me student, pedagogë e të ftuar, ku në fokus ishte liria e Medias në Shqipëri. Gjatë këtij ëorkshop u prezantua nisma “Make it Visible”, nga Raquel Hernandez Pena, koordinatore e kësaj nisme. Gjithashtu u transmetua episodi i parë i serialit “Katrori i Pushtetit”. Më tej u zhvilluan diskutime me ekspertët mbi Lirinë e Medias në Shqipëri. Të ftuar në panel ishin Robert Budina, Drejtor dhe skenarist i filmit “Katrori i Pushtetit”, Robert Budina dhe gazetaret Anila Hoxha (Top-Channel), Eglantina Alliaj (Albanian Community Tv). Eventi ishte një hapësirë diskutimi për të promovuar parimet mbi rëndësinë e lirisë së medias dhe lirisë së shprehjes për të ndërtuar një demokraci me bazë të fortë. Këtë aktivitet e përshëndeti edhe themeluesi I Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, Akademik, Prof. Dr. Anastas Angjeli, i cili nënvizoi rëndësinë e lirisë së Medias në Shqipëri. “Universiteti Mesdhetar përherë ka mbështetur dhe promovuar veprimtari të cilat duken sikur jane jo në ne nje linjë me objektivin kryesor të tij. Sigurisht, që kjo e ka një shpjegim të qartë dhe është në brendësinë e filozofisë së UMSH-së si një institucion që e shtrin vëmendjen e tij jo vetem në pjesën akademike, por dhe në dukurite social politike dhe ekonomike që ndodhin kudo përreth tij”, u shpreh themeluesi i UMSH. Ky takim ishte nje shembull i tillë i krijuar prej vitesh me kinemane politike ku i është bashkangjitur dhe profili më i ri ai i komunikimit. Kinemaja Politike organizohet prej 10 vitesh në UMSH si një event unikal në Shqipëri që synon ti japë nje dimension tjetër mënyres së të menduarit të studenteve për realitetin. Tema e ketij viti është Kriza në shume plane njerezore, politike, shoqerore, etj. Katrori i Pushtetit i cili eshte mbështetur edhe nga UMSH, hapi siparin e një serie eventesh për ketë vit.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim