Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2022

Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë si kontribues në Forumin Global për Kulturën e Paqes

Me ftesë të Fondacionit Kulturor “Abdulaziz Saud AlBabtain” Presidenti i Universitetit Mesdhetar Akademik Prof. Dr. Anastas Angjeli si dhe drejtues të Universitetit morën pjesë në zhvillimet e edicionit të dytë të “World Forum for Culture of Peace” që u zhvillua në Maltë në datat 3-4 Mars 2022 nën kujdesin e Presidentit të Maltës ShTZ. George Vella. 
Të ftuar dhe kontribues në këtë forum ishin edhe Presidentë nga vendet e tjera, përfshirë Sekretarin e  Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres, Presidentin e Maltës George Vella, Presidentin e Shqipërisë Z. Ilir Meta, Presidenten e Kosovës Znj. Vjosa Osmani, ish-Presidentin i Kroacisë Stepjan Mesic, Krytari i Assamblesë së Kuvajtit Z. Marzouq Ali Mohammed Al-Ghanim, Kryetari i Parlamentit të Maltës Anglu Farrugia, nën-kryetari i Parlamentit të Estonisë Hanno Pevkur, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit për Bashkëpunim i Vendeve Arabe, Rektori i Universitetit të Maltës Alfred Vella, akademik nga vendet e rajonit, eurodeputetë, politikanë vendas, etj. 
Në këtë forum u diskutua mbi rolin e lidershipit global për ndërtimin e paqes në botë ku një theks i veçantë u vendos mbi nevojën për të pasur sa më shumë dialog mbi të gjitha çështjet e problematikat ekzistuese dhe krijimin e kanaleve të komunikimitdhe bashkëpunimit nga të gjithë aktorët e shoqërisë si dhe një rol më të madh dhe të shtuar të botës akademike.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim