Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2022

Java Amerikane në UMSH, dita e letërsisë mbledh studiues e pedgogë

Java Amerikane në Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë, vijoi me aktivitetin e radhës, dedikuar letërisë amerikane. Pedagogë, shkrimtarë dhe stududiues të lëtërisë, diskutuan mbi autorët më të njohur të letërsisë amerikane, karakteristikat dhe zhvillimet e kësaj letërsie. Në panel ishin të ftuar Rektori i Universitetit Mesdhetar, Adrian Civici, Zv. Rektorja Nevila Rama, studiuesi dhe historiani, Artan Hoxha dhe Pedagogu, Edon Qezari. Teodor Drajzer dhe Ernest Hemiguej ishin dy autorët që u analizuan më së shumti nga paneli dhe të ftuarit, autorë të njohur botërisht dhe që kanë lënë gjurmë në breza. Java Amerikane në UMSH do të vazhdojë deri në 15 korrik. Në ambjentet e Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë dhe jo vetëm,  po organizohen disa aktivitete me qëllim sjelljen më pranë studentëve, të rinjve dhe publikut shqiptar aspekte të politikës, kulturës dhe artit amerikan, të cilat do të përmbyllen me Konferencën Shkencore, të organizuar me nga Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë dhe Akademia e Shkencave të Shqipërisë me temë “100 vjet marrëdhënie shqiptaro-amerikane 1922-2022”. 

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim