Home > Ndërkombëtarizimi > Fondacioni kulturor abdulaziz saud albabtain

Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë si kontribues në Forumin Global për Kulturën e Paqes

Me ftesë të Fondacionit Kulturor “Abdulaziz Saud AlBabtain” Presidenti i Universitetit Mesdhetar Akademik Prof. Dr. Anastas Angjeli si dhe drejtues të Universitetit morën pjesë në zhvillimet e edicionit të dytë të “World Forum for Culture of Peace” që u zhvillua në Maltë në datat 3-4 Mars 2022 nën kujdesin e Presidentit të Maltës ShTZ. George Vella.
Të ftuar dhe kontribues në këtë forum ishin edhe Presidentë nga vendet e tjera, përfshirë Sekretarin e Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres, Presidentin e Maltës George Vella, Presidentin e Shqipërisë Z. Ilir Meta, Presidenten e Kosovës Znj. Vjosa Osmani, ish-Presidentin i Kroacisë Stepjan Mesic, Krytari i Assamblesë së Kuvajtit Z. Marzouq Ali Mohammed Al-Ghanim, Kryetari i Parlamentit të Maltës Anglu Farrugia, nën-kryetari i Parlamentit të Estonisë Hanno Pevkur, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit për Bashkëpunim i Vendeve Arabe, Rektori i Universitetit të Maltës Alfred Vella, akademik nga vendet e rajonit, eurodeputetë, politikanë vendas, etj.
Në këtë forum u diskutua mbi rolin e lidershipit global për ndërtimin e paqes në botë ku një theks i veçantë u vendos mbi nevojën për të pasur sa më shumë dialog mbi të gjitha çështjet e problematikat ekzistuese dhe krijimin e kanaleve të komunikimitdhe bashkëpunimit nga të gjithë aktorët e shoqërisë si dhe një rol më të madh dhe të shtuar të botës akademike.

Email: [email protected]

FAKULTETET

Shkenca
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Shkenca Juridike dhe
Marrëdhënie Ndërkombëtare

Fakulteti i Shkencave Juridike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare përgatit juristët dhe diplomatët e së ardhmes si specialistë të këtyre fushave, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Shkenca Psikologjike,
Sociale dhe Politike

Fakulteti i Shkencave Psikologjike, Sociale dhe Politike përgatit politologët, psikologët, analistët dhe funksionarët publikë me shprehitë praktike që i duhen një specialisti për të përballuar me sukses sfidat e mëdha të epokës në zhvillimin e kapaciteteve të institucioneve dhe modernizimin  e tyre.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim