Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2022

Forumi Diplomatik Shqiptar në Universitetin Mesdhetar starton me Austrinë

Forumi Diplomatik Shqiptar startoi sot në Universitetin Mesdhetar. I konceptuar si një tryezë debati  për çështjet diplomatike, për çështjet e sigurisë  paqes dhe çështjet e integrimit të Shqipërisë dhe Ballkanit Perëndimor  në Bashkimin Europian, ky forum do të ketë të ftuar personalitete të lartë të këtyre fushave. “E nisim sot këtë Forum me të ftuar Ambasadorin e Austrisë në Shqipëri, jo për shkak të rendit alfabetik, por për një  arsye më të rëndësishme. E startuam kështu sepse Austria ky vend i jashtëzakonshëm ka qenë gjithnjë mbështetës i politikës së jashtme të Shqipërisë, si dhe avokatja më e mirë në  procesin të integrimit të saj dhe për këtë ne i jemi shumë mirënjohës”, u shpreh  Prof. Ass.Dr Arben Cici, Drejtues i Forumit Diplomatik Shqiptar. Në vijim të këtij prezantimi  i ftuari i parë, Ambasadori i Austrisë Sh.T.Z, Christian Steiner, duke vlerësuar inisiativën e  ndërmarrë nga Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë,mbajti për studentët një leksion të hapur me temë “Roli i Austrisë në Bashkimin Europian”. Ai shpjegoi historinë e anëtarësimit të Austrisë ndër të parat shtete në këtë Union dhe u ndal  te roli mbështetës që Austria ka për politikën e zgjerimit të BE-së dhe integrimin e Ballkanit Perëndimor. Në këtë rrugëtim të gjatë, pjesë e së cilit është edhe Shqipëria, mbështetja e Austrisë mbetet e palëkundur në çdo hap  dhe veçanërisht në plotësimin e kushteve të nevojshme  deri në antarësimin e plotë.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim