Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2023

Studentët e UMSH në forumin "Të rinjtë dhe negociatat me BE”

Një grup studentësh të Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, të degëve të studimit: shkenca politike, marrëdhënie ndërkombëtare si edhe komunikimit dhe marrëdhënieve me publikun morën pjesë në forumin "Të rinjtë dhe negociatat me BE" të organizuar nga Qendra për Hapje dhe Dialog (COD - Center For Openness And Dialogue).
Të ftuar në panel ishin: znj. Megi Fino, zëvendësministre në Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme, z. Emilio Çika, Zv.Dekan i Fakultetit të Drejtësise dhe Shkencave Humane në Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë dhe znj. Eriola Hoxha, pedagoge pranë Fakultetit të Shkencave Sociale në Departamentin e Shkencave Politike në Universitetin e Tiranës.
Studentët pjesëmarrës u njohën specifikisht me Kapitullin 31 të Aktit Komunitar: “Politika e jashtme, e sigurisë dhe e mbrojtjes”, si edhe me disa nga arritjet dhe sfidat e shtetit shqiptar në fushën e politikës së jashtme.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim