Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2023

Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë akomodon studentët në godinën e re

Fakulteti i ri i Shkencave Mjekësore në Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë ka akomoduar studentët në godinën e re mësimore. Kjo godinë, e pajisur me laboratorët dhe infrastrukturën më moderne do të jetë në shërbim të studentëve të UMSH dhe stafit të përzgjedhur akademik. “Nisma jonë për hapjen e Fakultetit të Shkencave Mjekësorekëtë vit, ishte një hap i mirëmenduar, mirëkonsultuar, por gjithashtu i shoqëruar edhe me një investim serioz në stafin akademik që ne përzgjodhëm, por edhe në infrastrukturë. Kjo godinë e re e dedikuar për studentët e fakultetit të shkencave mjekësore, e pajisur me laboratorë dhe me kushtet më moderrne dëshmon qartë për angazhimin tonë për ta kthyer këtë fakultet në një prej më të kërkuarve në Universitetin tonë”, u shpreh Presidenti i Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, Anastas Angjeli. Gjatë ceremonisë u prezantua edhe Dekani i Fakultetit të Shkencave Mjekësore, një nga figurat më të njohura në shëndetësi, Prof. Dr Mihal Tase, për shumë vite shef i sherbimit të mjekesisë interne në QSUT. “Të punosh në shkencat mjekësore natyrisht që nuk është e thjeshtë, kërkon studim, përpjekje dije, dashuri për këtë profesion dhe dashuri për njerëzit”, tha Tase. Rektori i Universitetit, Adrian Civici theksoi rëndësinë e përgatitjes së profesionisteve të rinj të shendetësisë. “Kjo do të jetë shtëpia juaj e dytë ku ju do formoheni si profesionistë në disa nga disiplinat e shkencave mjekësore që kërkojnë jo vetëm përkushtim por dashuri njerezore, si profesionet më humane”, tha Civici.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim