Home > Të reja > Aktivitete > Aktivitete 2023

Universitetit Mesdhetar i Shqipërisë mbyll tetorin rozë me aktivitetin sensibilizues për kancerin e gjirit

Tetori rozë, muaji i sensibilizimit për kancerin e gjirit te gratë dhe vajzat u mbyll me një aktivitet plot me mesazhe e histori personale organizuar nga Fakulteti i Drejtësisë dhe Shkencave Humane dhe ai i Shkencave Mjekësore në Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë. Të pranishme në këtë aktivitet ishin një panel i nderuar zonjash : Dy Zv Rektoret e Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, Greta Angjeli dhe Nevila Rama, Denada Seferi, Zv-ministre e Shëndetësisë dhe Punëve Sociale, Klotilda Ferati, deputete kryetare e komisionit të ligjeve në Parlament , Anisa Ruseti drejtore e Parkut të rekreacionit të Bashkisë së Tiranës Dhurata Cupi deputete e Kuvendit të Republikës të Shqipërisë, komisioni i Shëndetësisë , Anila Mece Drejtore Ekzekutive e Save the Children si dhe Koordinatori i Fakultetit të Shkencave Mjekësore, Gent Stroni. Ky aktivitet u moderua nga Nora Malaj, politikane, ish zv Ministre e Arsimit dhe aktualisht pedagoge në Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë. Të pranishmit bënë thirrje për më shumë sensibilizim në lidhje me parandalimin e kancerit të gjirit, por nga ana tjetër u ndalën edhe në nevojën e trajtimit të duhur shëndetësor dhe psikologjik që duhet të mari një grua e prekur nga kjo sëmundje. Beteja me kancerin e gjirit mund të fitohet dhe për ketë kërkohet jo vetëm forcë e madhe personale, por edhe një mbështetje po kaq e madhe nga familja, strukturat shëndetësore dhe gjithë shoqëria. Qëllimi i aktiviteti është që Universiteti të shërbejë si një qender edukimi dhe sensibilizimi për të gjithë shoqërinë. Aktiviteti u mbyll me një vizitë në laboratorët e godinës së re të Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, ku do të bëjnë praktikat mësimore studentët e Fakultetit të Shkencave Mjekësore.

FAKULTETET

Fakulteti i Shkencave
Ekonomike

Fakulteti i Shkencave Ekonomike përgatit ekonomistët e rinj, me konceptet bazë teorike të ekonomisë, financave, kontabilitetit, biznesit dhe ligjit, ekonomisë informatike, shprehitë e nevojshme praktike të ekonomiksit, menaxherit, financierit, bankierit, kontabilistit dhe specialistit të teknologjisë.

Fakulteti i Drejtësisë dhe
Shkencave Humane

Fakulteti i Drejësisë dhe Shkencave Humane, përgatit juristët, politologë, diplomatë, specialist komunikimi, duke i pajisur me aparatin e nevojshëm teorik por edhe me njohuritë praktike, të cilët do të përballojnë sfidat e sistemit të drejtësisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në vend.

Fakulteti
i Informatikës

Fakulteti i Informatikës fizikisht dhe virtualisht ka në fokus arritjet me te fundit të shkencave informatike, sistemeve, teknologjive në zhvillim. I ndodhur në një kohë zhvillimesh teknologjike kohore marramendësë, oferta akademike ndjek ritmin e mbështetur nga një staf akademik i mirë kualifikuar. Pedagogë dhe studentë janë të përfshirë në projekte të përbashkëta duke e maksimalizuar përpjekjet për rezultate të larta.

Fakulteti
i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore një tjetër synim ambicioz i UMSH i orientuar në shërbim të rritjes së kapaciteve mjekësore në vend. Si në çdo hap tjetër i orientuar drejt arritjeve të larta, UMSH ka angazhuar profesorët më me emër të fushavë që mbulon fakulteti i ri. Hartimi i programeve në përafrim të praktikave më te mira europiane e bën të sotmen dhe të ardhmen e studenteve të sigurtë.

Disa numra të rëndësishëm

 • 35+

  Programe

 • 150+

  Profesorë

 • 3500+

  Studentë

 • 85%

  Punësim